Title Image

Wederom een ÔÇ£Kern Met PitÔÇØ toekenning voor ÔÇ£De Immenhof.ÔÇØ

Wederom een ÔÇ£Kern Met PitÔÇØ toekenning voor ÔÇ£De Immenhof.ÔÇØ

Voor de vierde maal in 20 jaar tijd heeft imkervereniging ÔÇÖt Wilgenroosje het predikaat ÔÇ£Kern met Pit ÔÇ£ veroverd. Kern met pit is een wedstrijd, die wordt georganiseerd door De Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij voor bewonersgroepen, verenigingen en instanties in geheel Nederland, die de leefbaarheid in hun directe leefomgeving willen verbeteren. Dit jaar waren er ruim 250 inschrijvingen in Nederland, waarvan 30 uit het Brabantse land.

Wij als imkervereniging ÔÇÖt Wilgenroosje proberen eenieder, plaatsgenoot, toerist, of belangstellende te laten genieten van onze bijen en onze educatieve drachtplantentuin ÔÇ£De ImmenhofÔÇØ

Het grootste deel van de week, m.u.v. donderdagochtend en zondagmiddag (mei t/m sept.) is er op ÔÇ£De ImmenhofÔÇØ helaas geen deskundige aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien.

Daarom hebben we bij een landelijke instantie de bovengenoemde KNHM en bij een plaatselijk sponsering initiatief een aanvraag gedaan om de zeer kostbare vandaal bestendige informatiepanelen te kunnen ontwerpen en plaatsen, zodat bezoekers via deze weg informatie over het leven van de honingbij kunnen vergaren. Het bedrag dat we van ÔÇ£Kern met PitÔÇØ mogen ontvangen is niet toereikend om e.e.a. te realiseren. Onze hoop is nu gevestigd op de toekenning van onze aanvraag bij een plaatselijke organisatie zodat elke toerist en bezoeker van De Immenhof zich kan verdiepen in het leven van de honingbij.

Wat zou er voor onze imkervereniging mooier zijn als het kunnen uitvoeren van dit project in 2012, ÔÇ£Het Jaar Van De BijÔÇØ.