Title Image

Honing slingeren op De Immenhof

Honing slingeren op De Immenhof

Nu het einde van het bijenseizoen zo langzamerhand nadert, is het tijd om de honing uit de bijenkasten te halen.

In vroegere jaren, toen de korfteelt nog algemeen was, deed men dat door middel van persen. Een nare bijkomstigheid was, dat als men de honing uit de korf wilde halen het bijenvolk eruit moest. Over het algemeen doodde men dan het bijenvolk en daarna kon de honing geoogst worden. Tegenwoordig gaat een en ander gelukkig op een humanere manier. Met de moderne bijenkast kan de imker de honing oogsten zonder de bijen noemenswaardig te storen in hun dagelijkse bezigheden en vallen er geen onnodige slachtoffers onder de bijen.

Hoe een en ander in het werk gaat zullen de imkers van ÔÇÖt Wilgenroosje U a.s. zondag demonstreren. We zullen deze dag het honing slingeren demonstreren, waarbij de kleintjes onder ons de honingslinger in beweging mogen zetten.

Tevens kunt U op deze zondag met al uw vragen op bijengebied terecht op De Immenhof. Ook over onze imkercursus voor beginners, die we wederom in de winter starten kunt U op deze dag informatie inwinnen.

Deze zogenaamde slingerzondag wordt gehouden op zondag 26 juli vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur op De Immenhof achter in de Broekkant in Budel. Volg de bordjes ÔÇ£De Blije BijÔÇØ.

Wij heten U van harte welkom bij de oogst van een ÔÇ£(H)eerlijkÔÇØ natuurproduct.